Suuret frisbeegolfkilpailut

Avainsanat: , , , ,

Suuret frisbeegolfkilpailut

Frisbeegolf on huipputasolla ammattilaisurheilua ja kilpailujen taso on huimaa. Parhaat kiertuepelaajat pelaavat joka viikonloppu helmikuusta lokakuuhun ja kiertävät kymmeniä tuhansia kilometrejä vuodessa ympäri maailman. Suomessakin kausi kestää nykyään läpi vuoden ja kuumimpina kesäviikonloppuina kilpailuja voi olla kymmeniä yhtä aikaa.

Kilpailukiertueet

Maailman ykköspelaajien kilpailukalenteri muuttui rajusti vuoden 2015 jälkeen kun perinteisten suurkilpailujen eli Majorien ja USA:n National Tourin rinnalle tuli kolme suurkisojen kiertuetta: Disc Golf World Tour ympäri maailman, Disc Golf Pro Tour USA:ssa, Euro Pro Tour Euroopassa. Nämä kolme kiertuetta keräävät maailman huippupelaajien kerman kisa toisensa jälkeen ja niitä seurataan kaikkialla maailmassa. Kilpailuvideoilla on miljoonia katsojia Youtubessa ja nykyiseen tyyliin kisojen aikaan frisbeegolfin harrastajan somekanavat täyttyvät kisamateriaalista.

Disc Golf World Tour (DGWT)

Disc Golf World Tour on Innovan ja Discmanian luoma kiertue, jossa pelataan vuonna 2018 kolme osakilpailua. Tallinn Open Virossa kesäkuussa, Konopiste Open Tsekissä heinäkuussa ja USDGC eli USA:n mestaruuskisat lokakuussa. Sekä Konopiste että USDGC ovat korkeimman mahdollisen tason kilpailuja eli Majoreita. USDGC on samalla myös World Tourin finaalikilpailu. Suomen osakilpailu eli European Open järjestetään aina parittomina vuosina.

Paul McBeth Kuva: allthingsdiscgolf.com

Kaikkia DGWT:n osakilpailuita voit seurata kiertueen kotisivulta sekä Youtubesta SpinTV-kanavalta. DGWT:n keulahahmoa ovat Innovan tiimipelaaja Paul McBeth sekä Discmanian Simon Lizotte ja Eagle McMahon. Sekä entinen maailmanmestari Avery Jenkins, joka nykyisin juontaa tourin live-lähetyksiä.

Vuonna 2017 DGWT:n mestaruudessa ennen finaalia ovat tiukasti kiinni Paul McBeth sekä Ricky Wysocki.

Disc Golf Pro Tour (DGPT)

Simon Lizotte
Kuva: frisbeegolfradat.fi

DGPT laajentuu kymmenen osakilpailun kiertueeksi vuonna 2018. Mukana ovat klassikkokisat kuten Memorial Championships helmikuussa sekä Ledgestone Open ja Vibram Open elokuussa ja monta muuta suosittua kisaa on nyt noussut DGPT-tasolle, kuten San Francisco Open ja Utah Open.

Disc Golf ProTour on tuonut valtavan määrän isoja sponsoreita kilpailuihin ja Ledgestone Insurance on jo pari vuotta ollut vuoden rahakkain turnaus. Ricky Wysocki on dominoinut kiertuetta vuonna 2017 ja hänen voittoaan odotetaan myös vuodelle 2018.

EuroProTour

Jo parikymmentä vuotta pelatun EuroTourin rinnalle syntyi vuonna 2017 EuroProTour, jossa naisten ja miesten ykköspelaajat kamppailevat Euroopan parhaan pelaajan tittelistä. Tourilla pelataan 5-6 kilpailua, joista neljä parasta lasketaan lopputuloksiin. Mukana ovat Suomen, Ruotsin, Viron ja muiden eurooppalaisten suurten frisbeegolfmaiden ykköskilpailut, kuten Tali Open Helsingissä, Skellefteå Ruotsissa ja Estonia Open Virossa.

Vuoden 2017 EuroProTour oli suomalaisten juhlaa, sillä kokonaiskisan voitti Seppo Paju ennen Pasi Koivua ja Väinö Mäkelää.

Näkyvyyttä ja rahaa

Suurimmissa kilpailuissa ja isoilla kilpailukiertueilla jaossa on satojatuhansia euroja palkintorahaa ja tietenkin vielä enemmän mainetta ja kunniaa – sekä himoittuja sponsoridiilejä. Pelaajat jahtaavat tourivoittoja sekä tietenkin Euroopan- ja maailmanmestaruustitteleitä ja samalla kisaavat parhaasta näkyvyydestä lajissa. Isoimmat nimet tuottavat rahaa sponsoreilleen, joten heistä pidetään kiinni hyvillä diileillä ja heitä myös promotaan ahkerasti isoissa kisoissa. Eli jos haluat nähdä fanittamasi suosikkipelaajan, mene katsomaan näitä suurkisoja.

Ja siellä missä on isoja urheilutapahtumia, ovat tietenkin myös vedonlyöntoimistot. Suurkisojen aikaan frisbeegolf löytyykin usein myös vedonvälittäjien listoilta. Etenkin virolaiset ovat kunnostautuneet vedonlyöjinä ja kohteiden tarjoajina sekä kertoimenlaskijoina, joten monilla eurooppalaisilla vedonlyöntisivuilla nähdään nykyisin frisbeegolf muiden lajien joukossa.

css.php
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial