Hirsi – Kohti kautta 2015

Talvikausi taittuu

Olen viettänyt rauhallista peruskuntokautta tähän asti. Heittämässä on tullut käytyä satunnaisesti; lähinnä yleensä Bagtag-haasteen vuoksi. Edelleen odottelee tuo 001 haastajiaan. Tästä eteenpäin harjoitusohjelmassa on päivittäistä heittämistä.

bägi-tägi

Uusi bägi, uudella tägillä.

Talveen on mahtunut monipuolista tekemistä lenkkeilystä, kuntosalista, hiihtämisestä, laskettelusta, jääkiekosta ja uimisesta aina vanhaan tuttuun ja turvalliseen pesäpalloonkin. Kädet ei näemmä nörtillä kestä enää tuota rääkkiä näin äkkiseltään.

Pesäpallomaila ei armoa anna.

Pesäpallomaila ei armoa anna.

 

Monipuolinen harjoittelu tuo kroppaan kilometrikestävyyttä, joka auttaa suoriutumaan ensi kesän pitkissä kisarupeamissa. Erilaisten liikeratojen (varsinkin uiminen, hiihto ja pesäpallo) tekeminen herättelee ja vahvistaa kropan pieniä lihaksia, joita ei tarvitse sitten enää kesällä herätellä ja tuskailla oudoista lihasjäykkyyksistä. Paljon erilaista liikettä vain kroppaan.

Huomasin viime kaudella kroppani; erityisesti keskivartalon tukevien lihasten; väsyvän pitkissä, hitaissa kierroksissa. Otin tälle talvelle siksi ohjelmaan erityisesti keski- ja yläkropan lihakset sekä aeroobisen harjoittelun. Aiempina kausina, tuo harjoittelu on vähentynyt kisakauden alettua, mutta nyt aion pitää yllä kuntoa läpi kesän. Toivon tämän helpottavan viime kesän ongelmiin.

Majoreita, SM-kisoja ja EuroToureja

Jo viime kaudella kiersin keskimääräisesti vähemmän kotimaisia erilliskisoja. Tällä kaudella tuo trendi jatkuu. Kalenterissa tällä hetkellä: SM-kisat, Majoreita (EO, SO ja MM sekä mahdollisesti USDGC) sekä Pro ja Euro Tourin osakilpailuja. Nurmijärvi Disc Golf Experience on ohittamaton poikkeus tuolla listalla. Haluan keskittyä kisoihin, joissa pääsen haastamaan tämän lajin kovinta kaartia. Jos viime kaudella tavoite oli hätyyttää Suomen kärkeä, asetan ensi kaudelle tavoitteen hätyyttää Euroopan ja maailman kärkeä.

En ole edellisillä kahdella kaudella saanut aikatauluja sopimaan yhteen kotimaisen Pro-tourin kanssa, mutta tänä kesänä tarkoitus oli ennättää myös kiertämään tuokin kiertue.

Niin ja sen tonnin rajan ylityksen. Pari pistettä puuttuu vielä.

pdga-47516

Kalenterissa jo paikkansa varmistaneet:

4.-5.4. Euro Tour Dutch Open Hollanti
18.-19.4. Euro Tour Copenhagen Open Tanska
25.4. Erilliskisa Nurmijärvi Disc Golf Experience Nurmijärvi
8.-10.5. Euro Tour Konopiste Open Tsekki
16.-17.5 Pro Tour Pro Pori Pori
22.-24.5. Euro Tour Tali Open Helsinki
6.-7.6. Pro Tour Pro Vihti Vihti
4.-5.7. Pro Tour Pro Turku Turku
9.-12.7. Major SO 2015 Skellefteå
16.-19.7. Major European Open 2015 Nokia
1.-8.8. Major Pro Worlds 2015 Pittsburgh, PA
13.-16.8. SM SM kisat 2015 Mukkula, Lahti
5.-6.9. Pro Tour Pro Oulu Oulu

Varalla, jos aikatauluepäselvyydet ja -päällekkäisyydet järjestyvät:

29.-30.8. Euro Tour Belgian Open Belgium
12.-13.9. Euro Tour Strudengrau Open 2015 Itävalta
7.-10.10. Major USDGC Rock Hill, SC

Uskoisin noista kinkereistä löytyvän haastettavia hemmoja.

USDGC 2015

USDGC:tä en voi vielä varmaksi laskea. Sinne on vuosi vuodelta enemmän varteenotettavia pyrkijöitä, joten paikan anstaitseminen on ehdottomasti vuosi vuodelta kovemman työn takana. Ja toki pitää askelmerkit osua kohdalleen jossain Majorissa (USDGC 2015 karsintakisat). Rock Hill on kuitenkin varmasti matkakohteena tänäkin vuonna, mikäli siis paikka sinne SO:sta, EO:sta tai MM-kisoista irtoaa.

usdgc

MM-kisat kiinnostaa jo suuren tapahtumakokonsa puolesta. Sinne valikoidaan 300+ pelaajaa. Viime vuoden kisa oli 6+1 kierrosta pitkä (sekä päälle 4 hengen finaalit), joten voidaan puhua todellisesta taitojen ja kestävyyden testistä.

Sponsorit, tuo näkymätön tuki

Kisakalenteri on kovin täynnä koko kesälle. Kesän ajankäytölle onkin suunnitelmia, joista lisää ehkä myöhemmin.

Joka tapauksessa, tiivis, ulkomaille keskittyvä kisakalenteri ei olisi mahdollista ilman ulkopuolista apua. Kiitos siis jo tässä vaiheessa kaikille tulevaa kauttani tukeneille tahoille.

Kannattaa muuten rohkaistua ja kysellä tutuilta ja tuntemattomilta tukea harrastuksen mahdollistamiseen. Vaikka ajankohta onkin taloudellisesti haastava kaikille, on monilla yrityksillä silti halu tukea urheiluharrastusmahdollisuuksia.

Kiitos siis kuuluu:

Powergrip
HAIX Finland
One Way Sport
IceBug
Länsi-Suomen Verkkopalvelut
K&K Active

Bägissä pieniä muutoksia

Putterit: P2
Midarit: Roc3, Roc
Väylädraiverit: FD, TD, Teebird3, Firebird
Distance: PD, PD2

Talviharjoittelu herätti tarpeen löytää pitkiin anhyzer heittoihin kiekko. Joko FD (C-line 2. run) tai TD (C-line) tulee ajamaan tuon osa-alueen ensi kesänä.

Luvassa lähiaikoina talviharjoitteluvideota.

Stay tuned!

talvimaisema-kori

Niin.. ja toki pitää mainita, varsininkin niille, jotka eivät tunne perhe-elämäni kiemuroita. Muistetaan pitää kalentereita kasatessa yhteisymmärrys kotiväen kanssa kohdillaan. Elämä helpottuu paljon.

i-love-it

css.php
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial