Hattu päähän ja tupsut heilumaan

Morjesta hattuun!

Se alkaa oleen taas kelit kohillaan ja kesää puskee läpi tiukemmastakin villapaidasta. Näin auringon helottaessa siellä kotoisasssa Suomessa kuin myös täällä sijaiskodissa Unkarissa, onkin hyvä raapasta kauden aloittava monsteripostaus ilmoille. Tekstiä tässä pitkähkössä kirjottelussa on aika paljon, mutta niin on myös asiaakin. Käyn tässä läpi viime vuotta, nykyhetken tilannetta ja suunnitelmaa kesäksi jota monet ovatkin jo kyselleet kovasti. Kaikkea sekalaista löytyy myös tekstin välistä. Notta ei muuta kuin tukevaa asentoa ja lukulaseja silmille!

 

2013-recap-thg

 

Vuosi 2013 oli siis Hattumiehen seikkailujen ensimmäinen virallinen vuosi. Reissattiin, kuvattiin ja kohdattiin ihmisiä sekä kaiken lisäksi puskettiin lötämediaa eteenpäin yhden videosarjan muodossa. Huikeeta menoa! Videoita on katseltu nyt reilut 45 000 kertaa joka antaa vähän tavoitteita tulevalle vuodelle. Mistään viraalihiteistä ei puhuta, mutta selkeästi fribavideoita halutaan kuitenkin katsella pitkin kautta.

Vuosi toi myös paljon ajatuksia ja kokemuksia Suomen scenestä ja ihmisistä jotka siellä vaikuttavat. Vaikka me kierrettiinkin Averyn kanssa vain parin viikon pätkä kokonaisuudessaan, ehti siinä törmäämään mitä hienompiin ihmisiin jotka kaikki tykkää kattella kun muovilätyt lentää ilmassa. Kausi huipentui monien mielestä European Open -tapahtumaan jonka myötä Meresmaan Jussi rakensi lajia eteenpäin aimo harppauksen. Hattumiestä ei kisoissa nähty niin paljon kuin vuoden 2011-tapahtumassa, johtuen velvollisuuksista bestmanina napapiirin kupeessa mutta eiköhän tuota kesää saatu rakennettua yhdessä senkin edestä.

Vuosi päättyi mun osalta Tonavan rannoille jossa hoitelen tälläkin hetkellä ns. siviilihommia opettajan roolissa paikallisessa korkeakoulussa. Etäisyys Suomeen ja hektiset menot vähän joka puolella ovat riistäneet aikaa ja mahdollisuuksia Hattumies-konseptin kehittelyn puolesta josta hieman seuraavassa.

suomen-kesa-thg

 

Uusi kausi ja kesä on siis käynnissä ja Hattumiest nähdään tänäkin vuonna Suomen radoilla ja myös hieman ulkomailla. Kaikenlaisia huhupuheita liikkuu ja kyselyitä on tullut niin facebookissa, sähköpostissa kuin radallakin koskien tämän vuoden suunnitelmia. Odotukset ja suunnitelmat olivat kovin korkealla viime vuoden videoiden julkaisun jälkeen mutta todellisuus jäänee ainakin hieman näistä vaisummaksi. Syitä on helppo kaivella mutta melkein vuoden reissu Unkariin ei hirveästi helpottanut asioita. Mutta ei huolta, taistelusuunnitelmat ovat pyörineet taustalla koko ajan ja pyörät pyörii niin sanotusti.

Suurin kysymys kesän osalta on videotuotannon kohtalo. Visuaalisesti kivat pätkät ovat miellyttäneet heittäjiä ja niistä on saatu paljon hyvää palautetta. Niiden tekeminen onkin kovin lähellä omaa sydäntäni ja koenkin, että fribamedian ja lajin ympärille rakentuvan kulttuurin rakentmisessa niillä on varsin ratkaiseva osuus. Valitettavasti videoiden tuottaminen sillä tasolla kuin mitä viime vuonna tehtiin on melkoisen raskasta myös resurssien puolesta ja niiden työstämisestä on hyvä maksaa myös korvaus. Painopiste tänä vuonna tuleekin hieman siirtymään ja pelkän videosetin sijaan onkin luvassa hieman raportoivampaa otetta maailmalta. Tämä mahdollistaa myös kiertueen kehittämisen muilla tavoin ja kesän tavoiteena onkin kiertää kaksi kuukautta ympäri Suomea, tutustuen ratoihin, ihmisiin ja kiekkoihin astetta tarkemmin. Videomatskua tulee lyhyempinä pätkinä ja vaatimattomalla laadulla sekä toivon mukaan myö viime vuoden tyylistä korkeatasoista fiilistelyä.

Myös mahdollisesta matkaseurasta on liikkunut huhuja ja kyselyitä. Tässä vaiheessa voin kertoa sen verran, että kannattaa tarkistaa The Hat Guy:n etusivu josta löytyy mysteerivieraiden profiilit.

Kahteen kuukauteen mahtuu runsaasti ratoja sekä mahdollisuuksia jorista ihmisten kanssa lajista ja sen kehityksestä. The Hat Guy 2014 toimii toivottavasti jälleen hieman erilaisena tökkäyksenä kohti lajin kehittymistä ja haastajana ongelmakohtien suhteen. Samalla on tarkoitus selvittää, että millaista mediaa lajin harrastajat haluavat ja ennenkaikke kuluttavat. Mitä runsaammin ihmiset ovat mukana katsomassa ja kommentoimassa, sitä helpompaa on lajiin liittyvän median myyminen eteenpäin tulevina vuosina.

spirit-of-eo-thg

 

Vaikkei tänä vuonna olekaa European Openia, eikä yläpuolelta löytyvä EO:n ykkösväylällä kummitteleva “Spirit of EO” kulkeudu pelaajien uniin, on tarjolla kuitenkin European Masters Järvassa. Hattumiehen tie kulkee tänä vuonna kyseisiin mittelöihin ja sieltä on tarkoitus tuottaa myös materiaalia ihmisten iloksi. Eihän tollaisia kekkereitä voi jättää väliin mistään hinnasta.

Kisaraportoinnin lisäksi kaikista radoista mitä kesän aikana tulee kierrettyä ilmestyy arviot / esittelyt ja niiden kohteena on juuri uudistunut Frisbeegolfradat.fi -sivusto. FGR:stä löytyy Hattumiehen oma osio ja arvosteluita pääsee lueskelemaan samaisesta paikasta. Mahdollisuus olla mukana rakentamassa FGR:stä entistä parempaa lötäsivustoa on huikea kunnia ja innolla odottelenkin kuinka kaikki saadaan rullaamaan mahdollisimman hyvin!

thg-fundraiser-thg

 

Meiningit ovat siis suunnitteilla ja kiertueen toteutus kehittyy kokoajan. Kuten edellä jo mainitsin on kiertämisessä ja median tuottamisessa omat kulunsa. Näitä kuluja paikkamassa ovat yhteistyökumppanit joista suurimpina tänä vuonna ovat Discmania sekä Costo. Muitakin tukijoita on haavissa mutta pienemmissä rooleissa ja neuvottelut ovat parin tahon osalta vielä käynnissä.

Niinsanotusti kuuhun asti tällä ei vielä päästä joten tänä vuonna rakennetaan setin kylkeen myös Hattumiehen fundraiser-kampanja. Viime kesällä kyselyt kertoivat, että ihmiset olisivat ehkä valmiita jopa kantamaan kortensa kekoon, että saadaan entistä parempaa mediaa aikaiseksi ja harrastajien katsottavaksi. Tälläinen tuki olisikin äärimäisen tärkeää kokonaisuuden valmistumisen kannalta.

Fundraiser-hommista voit lukea lisää sille omistetulta sivulta. Kaikessa lyhykäisyydessään homma toimii siten, että kaappaamalla itsellesi THG-tuotteita, kuten kiekon ja hatun, tuet samalla kiertueen kassaa ja mahdollistat Hattumiehen matkan ympäri valtakuntaa. Tarkemmat speksit kampanjasta sekä THG-Fundraiser -kisasta saapuvat lähipäivinä.

 heittoseuraa-thg

Kiertueen aikana voi aika käydä pitkäksi jos ratoja koluaa vain yksikseen. Siksipä tulen kertomaan myös matkan etenemisestä lukuisissa eri medioissa joten uuteen paikkaan siirtyessä huutelenkin heittoseuraa radalle. Kesän aikana eri ratoja tulee heitettyä noin 30-40 kappaletta joten tarvetta heittoseuralle ja paikalliset erikoisuudet tunteville jehuille onkin lähes päivittäin. Olisikin hienoa saada jaettua kiertueen ilot ja kokemukset mahdollisimman monen harrastajan kanssa. Kannattaa pysyä siis kartalla ja huudella jos satun pyörähtämään kotinurkillasi.

Myös kaikki mahdolliset tapahtumat sekä kisat kiinnostavat ja reitin sattuessa sopivasti kohdalle tulen mieluusti tekemään kisaraportointia ja jeesaamaan kisan järjestelyissä. Kaikki TD:t ja seura-aktiivit siis myös kirjoittelemaan viestiä facebookissa, kommenttikenttään tai sähköpostitse. Tavoitteena on tehdä tästä kesästä jälleen paras fribakesä mitä valtakunnassa on koettu.

Tästä se lähtee taas, lisäilkää sivua bookmarkkeihin ja käykää ihmeessä tekemässä profiili myös fgr:n uusille sivuille!

Voimaa ja notkeutta!

-THG

The post Hattu päähän ja tupsut heilumaan appeared first on The Hat Guy Disc Golf.

css.php