Frisbeeparatiisin puolesta – Save Järva!

Noni. Nythän on asiat sillä mallilla, että meinaa munkin hattu jo käristyä päässä. Järva Disc Golf Park, tuo pohjoisen pallonpuoliskon helmi ja lajimme yksi ehdottomista autuuden kehdoista, on julmien suunnitelmien kohteena. Länsinaapurissamme on huomattu vakava puute kalmistojen määrässä ja ruhokasojen säilytystiloissa joten nokkelin ratkaisuhan on lanata mitäänsanomaton ja joutava fribarata hautuumaan alta poies.

Ei näin.

Ottamatta kantaa alueelle kaavailtuun käyttötarkoitukseen on suunnitelma näin henkilökohtaisen mielipiteeni mukaan raskaasti hanurista. Tämän epäoikeudenmukaisuuden ja lajista välittämättömien päiden oikaisemiseksi on naapurivaltion harrastajat pistäneet vetoomuksen pystyyn ja he keräävät siihen nimiä. Suosittelenkin, että käväset mutkan -> täällä <- ja rustaat nimesi alle.

Mutta miksi Järva pitäisi pelastaa muutenkin edellisen vuodatuksen perusteella? Tässä jokunen syy ja kuva päätöksen tueksi:

– Järva Disc Golf Park on yksi euroopan ja maailman parhaista frisbeeradoista ja sen tasoisen radan menetys olisi kova isku lajille, menetettäisiin rata mistä päin maailmaa tahansa
– Suunnitelmat moisen helmen tuhoamisesta kertoo pahaa sanomaa tavasta millä lajiin suhtaudutaan ja radan puolesta taisteleminen viestii taas harrastajien vakaumuksesta lajin suhteen
– Maksullisena ratana Järvan käyttöasteet tarjoavat korvaamattoman arvokasta tietoa harrastajien suhtautumisesta kierroksista maksamiseen sekä siihen mitä kaikkea nykyisillä käyttöasteilla voidaan rahoittaa. Järvan menetys hankaloittaisi ratojen ja heittokulttuurin kehitystä Euroopassa huomattavasti.
– Järva on perkuleen hienoa seutua ja sen kuuluu minun mielestä liikunnalle ei ikuiselle levolle
– Mikäli Järva menetettäisiin lähtisi pohjoismaista myös yksi parhaista paikoista järjestää Major-tason turnauksia. Ei sillä ettenkö rakastaisi Nokian Beastiakin mutta jos näitä tän tason ratoja on kourallinen niin en haluaisi menettää niistä yhtään.
– Päätöksestä on hyvä pitää mekkalaa tapahtui mitä tahansa. Näkyvyyttä ja mielipiteitä, niitä tässä tarvitaan kotimaisenkin kulttuurin kasvattamisessa.

Ja tässä muutamia otoksia viime kesältä. Katsele siitä ja mieti haluaisitko heittämään tuonne vai haudata radan unholaan.

Järva-Petition (6 of 6)

Järva-Petition (3 of 6)

Järva-Petition (1 of 6)

Järva-Petition (2 of 6)

Järva-Petition (5 of 6)

Eiköhän pidetä porukalla huolta, että aurinko voi jatkossakin laskea Järvan kumpujen taakse varmana siitä, että rata on paikallaan kun on taas aamunkoiton aika.

Järva-Petition (4 of 6)

The post Frisbeeparatiisin puolesta – Save Järva! appeared first on The Hat Guy Disc Golf.

css.php