Esittelyssä Talin Frisbeegolfrata

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Talin Frisbeegolfrata on yksi Suomen hienoimmista radoista. Entiselle Talin kaatopaikan tilalle rakennettu rata on palvellut Suomen sekä kansainvälisten huippupelaajien kisoja jo useita vuosikymmeniä. Mikä Talista tekee sitten niin erityisen? Kyseessä on erittäin ainutlaatuinen rata siinä mielessä, että siinä yhdistyy puistomainen sekä metsässä käytävä haasteellinen pelaaminen samassa paketissa. Rata itsessään on äärimmäisen vaikea, vaikka puistomaisia elementtejä siitä muutamilta radoilta löytyykin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii mm. maailman tämän hetken top10 pelaajat Seppo Paju sekä Paul McBeth (joka muuten on myös suuri Suomen ystävä!). Molemmat herrat ovat useampaan otteeseen käyneet Talissa pelaamassa ja todenneet, että kyseessä todella on erittäin vaikea rata.

Tali ei sovi aloittelijoille, mutta se sopii lajin aloittamiseen. Rata sekä sen ympäristö tarjoavat useita harjoitusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi treenikoreja sekä kuusi (6) väylää sisältävän puttiradan jossa heittää saa ainoastaan puttereilla.

Väylät 1-3

Talin väylät 1-3 usein määrittelevät sen, miten tuleva kierroksesi lähtee etenemään. Radalla on kaksi väylää josta on mahdollista rakentaa itselleen kohtalaisen karuja tuloksia ja nämä ovat 1 & 17. Ykkösväylä on n. 200m par 5 jossa on OB:ta koko matkan molemmin puolin kapeaa metsäväylää. Tii on hieman väylää alempana maanpinnasta mitattuna joka jo itsessään vaikeuttaa avausta. Väylä on siitä hieno, että mikäli avausheittosi onnistuu, sinulla on kohtalaisen helppo työ pelata itsellesi birdie. Mikäli taas avausheittosi EI onnistu, tulee tuloskorttiin luultavasti bogi, tai sitäkin huonompi.

Väylä 2 saattaa näyttää helpolta, mutta Tiiltä n. 40m päässä oleva tripla-mando on kaikkea muuta kuin helppo. Väylä itsessään ei ole kovin pitkä, mutta tripla-mandon missaamisesta joutuu drop zonelle joka autom. taas tietää vähintään bogia, ellet aio upottaa n. 20m puttia sisään.

Väylä 3 tarjoaa pientä helpotusta sen suhteen, että bogia siitä ei pitäisi koskaan ottaa, mutta birdie on erittäin vaikea. Keskelle väylää oleva pieni metsikkö tekee korille pääsemisestä erittäin hankalaa ja oikeastaan oikeakätisille ainoana toimivana vaihtoehtona toimiikin ylivakaalla (esim. Firebird) kiekolla pelattu kova fore. Foren onnistumiseen tarvitset n. 70 metrin “hanskan”.

Väylät 4-9

Väylien 4-9 välisenä aikana on vielä mahdollisuus korjata mahdollisesti huonosti startannut kierros, mutta varaa herpaantumiseen ei ole. Tämän etapin väylät eivät näytä kovin haasteellisilta, mutta pitää muistaa, että Talissa OB-vaara on lähes koko ajan olemassa. Radalta ei löydy kuin ihan muutama väylä jossa OB ei oikeastaan tule peliin millään tavalla. Yllättävän suuret korkeuserot ja mahdolliset tuuliolosuhteet tekevät radasta entistäkin haastavamman.

Väylät 10-18

Viimeiset 8 väylää tarjoavat helpotusta avonaisemmista väylistä pitäville sillä radan loppuosa tarjoaa huomattavasti vähemmän puita, kuin etu-ysi. Mikäli olet tänne asti selvinnyt hyvällä tuloksella, pitää nyt ottaa enää loppu rauhallisesti ja olet luultavasti pelaamassa vähintään +900 rated kierrosta. Takaysin viimeinen sudenkuoppa on väylän 17 joka on lähes 200m par 4, kori saarella. Tässä on nähty ammattilaistenkin ottavan tuloskorttiin tripla-bogeja joten sen suhteen ei kannata tätä väylää aliarvioida.

Vedonlyöntiä Talin kisoista?

Toistaiseksi mikään eurooppalainen operaattori ei ole tarttunut tilaisuuteen tarjota kertoimia Talissa järjestettävistä kisoista, kuten esimerkiksi Prodigyn Pro Tourin osakilpailuista. On sinänsä ihmeellistä, että lajin suuresta suosiosta huolimatta emme ole saaneet kunnollista vedonlyöntiä asiasta aikaiseksi. Mikäli tämä laji joskus valikoimiin otetaan, suosittelemme lämpimästi laittamaan esimerkiksi sivuston www.slottistarat.com kirjainmerkkeihinne talteen sillä kyseisestä paikasta tulee takuuvarmasti löytymään nettikasinoita jotka tätä lajia tulevat luultavasti tulevaisuudessa tarjoamaan.

css.php
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial